MARCUS ROMER

Marcus Romer er regissør, forfatter og filmskaper, og kommer på AMIFF å presenterer filmen "The Knife that KIlled Me" som han regisserte. Dette er en unik film som er skutt foran et 'grønt lerret', og det visuelle utrykket er noe så unikt som noe midt i mellom et dataspill og et teaterstykke. Filmen er en ungdomsfilm, men er verdt å se for voksne også, mye på grunn av det unike visuelle uttrykket. Marcus spesialiserer seg på å utforske digitale uttrykksformer i teater og film.

I forbindelse med sitt besøk på AMIFF, gir Marcus et lukket skuespillerkurs til elever på teaterlinja på Harstad Folkehøgskole og siste året på teaterlinja på Heggen vgs.

 

OM MARCUS ROMER

Marcus Romer er regissør, forfatter og filmskaper, som for tiden kunstnerisk leder for ArtsBeacon UK, der han leverer ‘Live to Digital’ prosjekter.

Før dette var han administrerende direktør og kunstnerisk leder for Pilot Theatre, hvor han ledet mange prisbelønte teateroppsetninger. Disse inkluderte Lord of the Flies, Antigone, The Loneliness of the Long Distance Runner, Romeo og Julie og Looking for JJ. Han pionerte også live streaming og webcasting fra 2008.

Som filmskaper skrev han manus og co-regisserte spillefilmen «The Knife that Killed Me», som ble utgitt av Universal Pictures i 2015. Han har nylig co-produsert «The Works», med Ralph Fiennes, som er på BBC iPlayer som en del av ‘Shakespeares Lives’ sesongen.

Han er en publisert dramatiker og hans arbeid har blitt oversatt og fremført i Europa og USA.

Marcus er en mye benyttet foredragsholder og programleder på bruk av digital teknologi i kunst, og har talt internasjonalt, senest for Innovasjon Norge i Tromsø i januar 2016.

www.marcusromer.com

GjestHelene Hokland