GEORGIA MUNNIK

Georgia Munnik. Foto: Øivind Arvola

Georgia Munnik. Foto: Øivind Arvola

Vi er stolte av å presentere kunstner Georgia Munnik som gjest på AMIFF 2016. Georgia vil presentere et bestillingsverk på festivalen, som er del av et større kuatorisk prosjekt under ledelse av kurator Hanne Hammer Stien. Det inkluder et retrospektivt filmprogram av Knut Åsdam, og en paneldiskusjon. Det kuratoriske prosjektet som helhet tar utgangspunkt i det urbane samfunnet i Arktis, og stiller spøprsmål ved hvordan arkitektur i Arktis forholder seg til språk og makt.

 

OM GEORGIA MUNNIK

Georgia Munnik er en sørafrikansk kunstner og skribent, for tiden basert i Tromsø. Munnik vokste opp i Johannesburg, hvor hun tok en bachelor i kunst på Wits School of Arts, i 2012, og hun har nylig fullført en mastergrad i samtidskunst ved Tromsø kunstakademi i 2015. I sitt arbeid prøver Munnik å vise de ofte skadelige måtene ideologi utføres gjennom "legitime" språk. Hennes arbeid er informert av de måtene som "ikke-formell" tilgang til slike språk kan føre til at de som kan språket, gjør de som ikke har tilgang på språket til "en som ikke snakker riktig språk", eller "en som ikke snakker språket rett ". Munnik's praksis er derfor dedikert til å simulere den umulige utførelsen av språk utenfor ideologi.

Munnik's tidligere prosjekter inkluderer "Do it like this!", et samarbeid med kunstneren Mbali Khoza, der de tok for seg det arkaiske, sørafrikanske lingua franca, Fanakalo og Avlæring, der hun hadde en måned lang residency ved Goethe Institut, med Francis Burger og Pamella Dlungwana Johannesburg. Hun har tatt del i utstillinger på Goethe Institut, Johannesburg (SA), Kurant Visningsrom (Tromsø), Tegnerforbundet (Oslo), og Tromsø Kunstforening. Munnik er også en av grunnleggerne av det interseksjonelle feministiske kunstnerkollektivet IMA READ, som nylig avsluttet et residency ved Baltic Art Centre i Visby, Gotland. I november vil Munnik delta i Kven Connection artist residency i Vardsø.

GjestHelene Hokland