Premiere på bestillingsverket "Valuta" på AMIFF 2019

Valuta (Jon Eirik Kopperud, 2019).

Valuta (Jon Eirik Kopperud, 2019).

Vi er stolte over å kunne presentere et bestillingsverk som er laget spesielt til AMIFF 2019 av kunstner Jon Eirik Kopperud, kuratert av Kristian Skylstad.

Kopperud (f. 1981 i Kongsberg) er utdannet ved KHIO og jobber med filmatiske iscenesettelser som på ulike måter skaper og bryter forbindelser mellom kropp og språk og mellom lyd og bilder. Han har produsert et nytt filmatisk kunstprosjekt i Harstad og Oslo for festivalen; Valuta.

Filmen Valuta utspiller seg i et parkeringshus og et hotellrom. Tre uidentifiserte kropper fremføres, mens de fremfører utdrag fra boken Dialoger om Metafysikk og Religion fra 1688 av den franske filosofen Nicolas Malebranche.

Opptakene til filmen er gjort i Oslo og Harstad i løpet av sommeren og høsten 2019. Den presenteres for første gang under AMIFF, på åpningsarrangementet 17. oktober og som del av et filmprogram av andre filmer av kunstneren 19. oktober.

Kunstner: Jon Eirik Kopperud. Norge, 2019. Format: 16mm og 4k video overført til DCP. Lengde: 35 min.

Jon Eirik vil være tilstede for å bidra i presentasjoner, intervju og panel.

Se festivalprogrammet her.

Helene Hokland