Ørjan Amundsen fyller Harstads kjøpesentre med videokunst

 
one infinite loop 2.png
 

Årets bestillingsverk er et flerskjermsverk med tittelen One Infinite Loop laget av multikunstner Ørjan Amundsen. Det vil bli vist for første gang under festivalen, dette i offentlige rom, på skjermer som vanligvis brukes til reklame på utvalgte kjøpesentre i Harstad. Ørjan går i dialog med det offentlige rom og bringer sine verker til rom der byens innbyggere ferdes og er. Noe som gjør verkene tilgjengelig for flere enn festivalpublikummet i kinoen, og som utvider og utfordrer rommet for hvordan og hvor kunst vises.

 
Sarah_foto_2016 (1).jpg

Sarah Schipschack er en filmkurator, programmerer, og produsent, basert i Leipzig, Tyskland og i Tromsø. De siste 15 årene har Sara stått bak flere initiativer for formidling av art house film, og eksperimentell film - Artists' Moving Image/Kunstners bevegelige bilder. Hennes siste initiativ,  Polar Film Lab, en analog film lab i Tromsø, ble etablert i 2016 sammen med kunstneren og filmskaperen Emilija Skarnulyte fra Litauen. Hun underviser også i et fag om kunstners bevegelige bilder ved Nordland Film- og kunstfagskole i Kabelvåg. Sarah er gjestekurator for den andre utgaven av AMIFF i Harstad, der hun setter sammen en miniretrospektiv av den anerkjente kunstneren Lene Berg, og kuraterer bestillingsverket,  det ambisiøse nye flerskjermsverket til Ørjan Amundsen. 

 

Ørjan Amundsen tok BA ved Tromsø Kunstakademi (2014), og MA ved Trondheim Kunstakademi (2016). Han er for tiden del av kunstnerkollektivet Phuture Club, og lager musikkbasert performance under navnet A Promise. Les mer om Ørjans praksis her: https://orjanamundsen.com/works/

Tekst av gjestekurator Sarah Schipschack (på engelsk):

"In the new work, as in most of his previous ones, Amundsen works with found (footage, music, literature, etc.) material from online archives. One Infinite Loop is a work that is critical towards the belief that the ever evolving technological advancement is the permanent solution for our society. In the process of reusing and recontextualizing the found material, Amundsen is examining desire, fetishism, manipulation and promise in the consumer culture. With questioning the value and the ideology of consumerism Amundsen opens concurrently the question about the power above mentioned consumer culture."

 
_GC0823_web.jpg
 
 

Stills fra One Infinite Loop (2017) av Ørjan Amundsen.

NOHelene Hokland