EKSKLUSIV NORGESPREMIERE - ANAÏS VOLPÉS cross-media prosjekt HEIS

heis_crossmedia_project_anais_volpe_feature_film_series_art_installation.png
 

Vi er stolte av å dele at franske ANAÏS VOLPÉs cross-media prosjekt "HEIS" vil ha ekslusiv norgespremiere på årets AMIFF i Harstad, 19.-22. oktober. Et av flere verk som bidrar til å skape forbindelse mellom kinoen og rommet utenfor, og som forener ulike kunstuttrykk og medier. "HEIS" er et cross-media prosjekt, bestående av en spillefilm "-heis (chroniques)"(90´) som vises i kinoen, en web tv-serie "-heis (pile ou face)" (50´) i fem deler med elleve minutter lange episoder, som kan ses isolert som kortfilmer, men som henger sammen, og en kunstinstallasjon "_heis (on the wall)" bestående av ulike medier, både fysiske og digitale, som peker på både spillefilmen og web tv-serien. Med sin kombinasjon av gammel og ny teknologi (VHS og HD), et hypersamtidig og nostalgisk blikk, fanger Anais sin generasjons tidsånd, barn fra 90-tallet og voksne fra 2010-tallet, i det hun selv kaller for «emergency-cinema». Men prosjektet tar også for seg og utforsker universelle og tidløse problemstillinger og okkupasjoner i mennesket, som familie, skyld, og den daglige kampen mellom hode, kropp og hjerte, derav det greske heis: å bli ett.

 
alexandre_desane_portrait.jpg

ALEXANDRE DESANE er en fransk skuespiller, filmskaper og danser. Han debuterte som skuespiller med filmen "Christine", som premierte i Cannes i 2011. Senere ble han oppdaget av filmskaperen Philippe Lacôte og fikk rollen som Jean Michel Basquiat i en kortfilm kalt To Repel Ghosts (African Metropolis). Hans første store rolle var i spillefilmen RUN, som fikk Un Certain Regard i Cannes i 2014. I 2015 ble han utvalgt til å være del av Berlinale Talents.

Kunstinstallasjonen og web-serien vil befinne seg i kinoens foaje og er tilgjengelig hele dagen i kinoens åpningstider. Spillefilmen vises på Harstad Kino lørdag 17.35. Alexandre Desane, som er både skuespiller, filmfotograf og Anais partner, vil gjeste festivalen og gi kunstnersamtaler med publikum.

 

 
 
anais_volpe_13_fyy0en.jpg

ANAÏS VOLPÉ er en fransk filmskaper, skuespiller og visuell kunstner, som grunnet sin evne til å fange sin generasjon og samtid, har blitt kalt den franske Lena Dunham. På årets AMIFF presenterer hun sitt multimedia-prosjekt "HEIS" (2016), med spillefilm, web-serie og kunstinstallasjon. Ved å arbeide på tvers av kunstuttrykk og utfordre de ulike medienes grenser, skaper hun tre ulike lesninger som også er komplementære. ANAÏS begynte sin karriere som skuespiller på ulike teatre i Paris. Med sin første kortfilm "Blast" (2013) vant hun «Juryens pris» på International Festival of Young Talents France / China.

Prosjektet i sin helhet har blitt valgt, nominert og vunnet priser på en rekke internasjonale festivaler ( Los Angeles Film Festival, International Film Festival of Bordeaux -FIFIB-, International Film Festival of Rotterdam -IFFR-, Angers Film Festival). Kunstinstallasjonen har blitt vist ved gallerier i Paris, London og Rotterdam, og vises for tiden ved et galleri i Paris.

Les mer om prosjektet her: http://www.heis.fr/en/ 

 
Still -heis (chroniques) - the feature, ANAÏS VOLPÉ

Still -heis (chroniques) - the feature, ANAÏS VOLPÉ

 

Trailer -heis (chroniques)- the feature (2016), ANAÏS VOLPÉ

 

Stills and poster of HEIS (2016), ANAÏS VOLPÉ

NOHelene Hokland