Jon Eirik Kopperud

Jon Eirik Kopperud. Foto: Kristian Skylstad

Jon Eirik Kopperud. Foto: Kristian Skylstad

Jon Eirik Kopperud er kunstneren bak årets bestillingsverk for AMIFF 2019. Kopperud er invitert av årets gjestekurator; Kristian Skylstad. Bestillingsverket er en kunstfilm som produseres delvis i Harstad og Oslo. Se festovalprogrammet her. Skylstad’s kuratoriske prosjekt er basert på årets tema for AMIFF: ‘Sannhet og Myter’. Les kurators tekst her.

Jon Eirik Kopperud (født 1981, Kongsberg) bor og arbeider i Oslo, og har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi. Han har tidligere stilt ut ved institusjoner og gallerier som blant annet inkluderer Henie Onstad Kunstnersenter, Høvikodden (2019): Plum Trim, Nesodden (2019); Gustav Vigeland Museum, Oslo (2017); Come Over Chez Malik's, Hamburg (2016); Oslo Kunstforening (2014), Noplace, Oslo (2013); Malmö Kunsthall (2013); The Armory Show, New York (2013) og Galleri Christian Torp,Oslo (2012).

Michel Diniz de CarvalhoNO