TRYGVE LUKTVASSLIMO

Closer to More (2016)

Closer to More (2016)

Trygve Luktvasslimo (1978) er kunstner basert på Valberg i Lofoten og kommer til AMIFF 2018 med sin nye kortfilm Leirdue.

Trygve Luktvasslimos filmer utforsker menneskelig kommunikasjon og søken etter mening i et språk der det absurde får utfolde seg innenfor filmatiske og teatrale konvensjoner. Luktvasslimo vrir og vender på disse konvensjonene for å sette søkelys på hvordan vi forføres av ulike budskap i en mediestyrt samtid. Med sine visuelt slående og stiliserte filmer, som balanserer mellom tungt alvor og parodi, tar han for seg eksistensielle spørsmål på en forfriskende måte. Noe av det helt spesielle med Luktvasslimos arbeider oppstår i nært samarbeid med skuespillere, hvor hans litterære manuskripter formidles med en karakteristisk miks av oppstemthet og tristesse. Han har spilt inn flere filmer i Portugal hvor han har jobbet med noen av landets mest kjente skuespillere som Suzana Borges, Vitor Andrade, Filipe Vargas, Joana Barrios og Clara Riedenstein. I Leirdue (produsert av hans eget Figenlukt AS) spilles hoverollene av varaordfører i Bodø, Synne Bjørbæk, og det unge talentet Benjamin Hov Golas fra Svolvær. Tidligere filmarbeider inkluderer Closer to More (2016), An Emotional Sherpa (2015) og A More Robust Sense of Identity (2014). Høsten 2019 har hans første spillefilmslengder Shallow Water Blackout premiere, hvor han igjen kommer til å komponere filmmusikk sammen med britiske Alan Stones. Filmen vil være en co-produksjon med en av Norges mest sentrale biennaler og kunstfilmprodusenten Stenarprojects.com.

Helene Hokland