HILDE KORSÆTH

Hilde-Korsæth-1.jpg

Hilde Korsæth er født og oppvokst i Levanger. På begynnelsen av 1980-tallet jobbet hun som internatskolelærer på Sørøya i Finnmark. I 1985 begynte hun på NRKs skole for foto og redigering. Hun var ansatt i NRK frem til 2000. Korsæth etablerte selskapet Tundra Film i 2000. Hennes første egenproduserte dokumentar var Bizniss i zik-zak (2002), om Målfrid fra Vadsø og Galina fra Murmansk som starter et motehus. Hun samarbeidet med den svenske dokumentarfilmskaperen Gunilla Bresky på filmen Kära Vera (2002).

Dokumentarfilmen Fra Vardø With Love (2007) fikk premiere under Filmfestivalen i Tromsø. Filmen fortalte om musikeren Willy Wilhelmson, som i 1959 ledet en gruppe musikere fra Vardø til Murmansk og holdt konsert. Den er laget sammen med den russiske filmskaperen Dmitrij Isjtsjenko. Dokumentarfilmen Min elskede (2011) forteller om tidligere statsråd Jan Henry T. Olsen, som får Alzheimers sykdom i en alder av 51 og om kona Laila som står ved hans side. Filmen er laget i samarbeid med produsent Jon Arvid Berger og ble presentert på Filmfestivalen i Tromsø i 2011. Korsæth har ledet prosjektet Filmverftet, som i 2014 ble en stiftelse med Tundra Film som en av mange partnere.

Helene Hokland