HEDDA BREMSETH

image1.jpeg

I forbindelse med årets Arctic Moving Image & Film Festival har Helga-Marie Norby (SALT, LIAF) kuratert et todelt kunstprosjekt som består av et bestillingsverk av Hedda Bremseth og et filmprogram av Lars Laumann. Hedda sitt prosjekt utspiller seg i og utenfor kinoen, og går i dialog med Harstads offentlige rom.

Hedda Kristine Bremseth er en ung kunstner og filmskaper basert i Kabelvåg. Heddas kunstneriske praksis er en blanding av performance, film og stand-up hvor hun er både hovedperson og regissør. Med utgangspunkt i eget liv utforsker og utfordrer hun det å være kvinne, ung kunstner og alenemor. Her blottlegges begjær, kynisme og bitterhet, og intimitetsgrenser tøyes i alle retninger, ubehagelig og nakent, men også til å le av. Hennes filmer peker på en ensomhet og utenforskap, som vi nok alle til tider kan kjenne oss igjen i. Hedda gikk ut med en Bachelor i samtidskunst ved Nordland kunst og filmfagskole i 2016 og til høsten starter hun på master ved Kunstakademiet i Trondheim. Hennes filmer har bl.a. blitt vist ved Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF), Toronto International Shortfilmfestival, Ponte Nordica i Sao Paulo, samt Amandus Lillehammer internasjonale studentfilmfestival, Feministisk kortfilmkveld på Kulturhuset i Oslo og Galleri Lille Kabelvåg.

//Hedda Kristine Bremseth is a young artist and filmmaker from Brønnøysund, based in Kabelvåg. Hedda's artistic practice is a mix of performance, film and stand-up, where she is both the main character and the director. On the basis of her own life, she explores and challenges being a woman, a young artist and a mother. Hedda has a Bachelor of Contemporary Art from Nordland College of Art and Film, and this autumn she started at her masters at the Academy of Fine Arts in Trondheim. Her films and works have been screened at the Tromsø International Film Festival (TIFF), the Toronto International Short Film Festival, Ponte Nordica in Sao Paulo, and the Amandus Lillehammer International Student Film Festival, Feminist Short Film Evening at the Culture House in Oslo and Lillevåg Gallery.


Helene Hokland