EILI BRÅSTAD JOHANNESSEN

DSC09940 (1).jpeg

Eili Bråstad Johannessen er fra Nord-Troms men tilbringer mye tid i Berlin hvor hun jobber som fotograf, filmkunstner og manusforfatter. Eili, som gjestet og viste film på AMIFF både det første og andre året, er nå tilbake med to verker på årets festival, LIVE CINEMA PERFORMANCE#1 og PARALLAX (film i loop i kinoens foaje). Gjennom sin fascinasjon for undergrunns-klubbscenen og eksperimentell film har hun fått inspirasjon til prosjektet Live Cimena Performance, der hun inviterer publikum til å bli med på en audiovisuell reise der lys, lyd, bilde og bevegelse smelter sammen til en kombinasjon av filmskaping og performancekunst. Det er planlagt flere performancer med dette konseptet, hvorav AMIFF nå vil vise den første av dem, LIVE CINEMA PERFORMANCE#1 med Tooji Sakutan & Redrop.

//Eili Bråstad Johannessen is from the north of Norway but spends lots of time in Berlin where she’s working as a visual artist and a writer. Her love for the underground music scene as well as for experimental films has given her the inspiration to create the Live Cinema Performance project, and the plan is to do more live shows within this concept. AMIFF gives you the opporunity to see this very first one.

Helene Hokland