Klaus Martens

img-2948.JPG

Filmskaperen Klaus Martens og forfatteren Randi Crott, datteren av Harstad-kvinnen Lillian Crott Berthung, kommer til AMIFF for å presentere filmen "Don't tell it to anyone!" (Erzähl es niemandem!) basert på den bestselgende boken av Randi, "Ikke fortell det til noen!" der hun skildrer sine foreldres sterke krigshistorie og farens lenge bevarte hemmelighet, som hun først fikk vite i voksen alder. Boken er solgt i Tyskland i 250.000 eksemplarer. Boken vil være tilgjengelig i samarbeid med bokhandler i Harstad og presenteres i forbindelse med filmvisningen. Både Klaus Martens og Randi Crott vil være til stede for samtale etter filmen.

Klaus Martens er en tysk forfatter, journalist og filmskaper som har laget en rekke dokumentarfilmer siden 2001, blant annet filmen "Wir die Wand" fra 2013, som er skutt på to timer. Han studerte statsvitenskap, historie og filosofi ved Westfälische Wilhelms Universitet i Münster, der han ble uteksaminert med magistergrad i 1984 . I 1985 gjorde han sine første arbeider som forskningsassistent for WDR og utga sine første historisk- vitenskapelige publikasjoner. Fra 1986 jobbet han freelance for tv-showet "Hier und Heute", som han senere ble redaktør for i kultur- og historieavdelingen. Han var senere med på å grunnlegge ARD Morgenmagazins. Filmen "Don't tell it anyone!" (Erzähl es niemandem!) ble ferdigstilt i år og hadde premiere på "Stranger than Fiction i Cologne".

Helene Hokland