Liselotte Wajstedt

4200873_300.jpg

Liselotte Liselotte Wajstedt (f.1973) er billedkunstner og filmskaper. Hun bor og arbeider i Kiruna. Filmene hennes beveger seg ofte i grenselandet mellom dokumentar og eksperimentell kunstfilm. Blant hennes filmer er Jorindas resa, 2014; Kiruna – Rymdvägen, 2013; A Soul of a City, 2012; I am in Lavvu, 2011; The sami and her body, 2007 og A city sami in the woods, 2007. Hennes virke inkluderer maleri, installasjon, foto og collage.I filmen The Lost One formidler Liselotte Wajstedt sin mormors historie. Verket handler om en elsket mormor og hennes omveltende livsvalg.Tross sin læstadianske tro og sosial misbilligelse bryter hun opp fra et tilsynelatende perfekt ekteskap for å leve sammen med en annen mann. I prosessen oppdager Wajstedt nye sammenhenger i familiehistorien, sammenhenger som også berører samisk historie og allmennmenneskelig spørsmål.

Hjemmeside: http://liselottewajstedt.com/om-mej/. Er del av fokuset på Arctic Women in Film and Moving Images og programmet Blikk på Kiruna med sin film "Kiruna Space Road" (2015). Les mer om filmen og programmet her // Read more about the film and programme here: http://www.amiff.no/verksted-2017/2017/10/4/blikk-p-kiruna-eyes-on-kiruna

Helene Hokland