Kim J. Olsen

25KULKim Jøran Olsen.jpg

Kim J. Olsen, født og oppvokst i Harstad, kommer til AMIFF på søndag 22.oktober, for å snakke om sin rolle i og innspillingen av den kommende norske dramafilmen Den 12. mann, regissert av Harald Zwart og skrevet av Petter Skavlan, om Jan Baalsruds utrolig flukt fra tyskerne under krigen i den harde og ugjestmilde nordnorske vinteren i Troms. Filmen er spilt inn i nord-Troms, og noen scener er spilt inn der det faktisk skjedde. Den 12. mann kommer først på kino 25. desember og på AMIFF får du muligheten til å se eksklusive klipp fra filmen, presentert av Kim J Olsen og assistentregissør Petter Holmsen. Den 12. mann (2017) er en nyinnspilling av klassikeren Ni Liv fra 1957. Ni Liv vil vises etter presentasjonen av Den 12. mann.

De fleste kjenner kanskje Kim Jøran Olsen fra snowboard- og skatebutikken 5050 og gamingmiljøet i Harstad. I en alder av 23 år tok livet hans en helomvending med en lokal teateropptreden. Den resulterte i at han googlet "skuespiller i Oslo" og to auditioner senere var han kommet inn på sin første skuespillerskole. Syv år etter har han fullført Teaterhøgskolen, vært med på over 25 kortfilmprosjekter, ordnet seg to års kontrakt på Den Nasjonale Scene i Bergen, og nå debuterer han på kino i Den 12 mann

Les mer om arrangementet her: http://www.amiff.no/verksted-2017/2017/10/22/presentasjon-av-den-12-mann-og-visning-av-ni-liv

 

 

 

 

 

Helene Hokland