Alexandre Desane

alexandre_desane_portrait.jpg

ALEXANDRE DESANE er en fransk skuespiller, filmskaper og danser. Han debuterte som skuespiller med filmen "Christine", som premierte i Cannes i 2011. Senere ble han oppdaget av filmskaperen Philippe Lacôte og fikk rollen som Jean Michel Basquiat i en kortfilm kalt To Repel Ghosts (African Metropolis). Hans første store rolle var i spillefilmen RUN, som fikk Un Certain Regard i Cannes i 2014. I 2015 ble han utvalgt til å være del av Berlinale Talents.

Han kommer til AMIFF for å presentere og samtale om franske ANAÏS VOLPÉs cross-media prosjekt "HEIS" vil ha ekslusiv norgespremiere på årets AMIFF i Harstad, 19.-22. oktober. Et av flere verk som bidrar til å skape forbindelse mellom kinoen og rommet utenfor, og som forener ulike kunstuttrykk og medier. "HEIS" er et cross-media prosjekt, bestående av en spillefilm "-heis (chroniques)"(90´) som vises i kinoen, en web tv-serie "-heis (pile ou face)" (50´) i fem deler med elleve minutter lange episoder, som kan ses isolert som kortfilmer, men som henger sammen, og en kunstinstallasjon "_heis (on the wall)" bestående av ulike medier, både fysiske og digitale, som peker på både spillefilmen og web tv-serien. Med sin kombinasjon av gammel og ny teknologi (VHS og HD), et hypersamtidig og nostalgisk blikk, fanger Anais sin generasjons tidsånd, barn fra 90-tallet og voksne fra 2010-tallet, i det hun selv kaller for «emergency-cinema». Men prosjektet tar også for seg og utforsker universelle og tidløse problemstillinger og okkupasjoner i mennesket, som familie, skyld, og den daglige kampen mellom hode, kropp og hjerte, derav det greske heis: å bli ett. 

Kunstinstallasjonen og web-serien vil befinne seg i kinoens foaje og er tilgjengelig hele dagen i kinoens åpningstider. Spillefilmen vises på Harstad Kino lørdag 17.35. Alexandre Desane, som er både skuespiller, filmfotograf og Anais partner i filmen, vil gjeste festivalen og gi kunstnersamtaler med publikum.


AMIFF will have an exclusive Norwegian premiere of Anaïs Volpés unique cross-media project "HEIS", with feature film, web-series and art installation, in Harstad 19.-22. october. One of the works at the festival this year, expanding the notion on cinema and art. The art installation an web-series will be on view and available all days during the festival. The feature film will be screened at Harstad Cinema saturday 17.35. Actor and filmmaker Alexandre Desane will be there to present the project.

Helene Hokland