Back to All Events

STJERNETELTET

DSC_0052 - Tove M Jåma Wigdahl.JPG

STJERNETELTET - OPPLEV DEN SAMISKE STJERNEHIMMELEN MED ÁNTE MIKKEL GAUP

STED: Universitetet i Harstad

LØRDAG 20. okt kl. 11:30 og 12.30

Plass 25-30 personer. Passer voksne og barn fra 6 år. Billetter må kjøpes på forhånd.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen til å oppleve“Stjerneteltet/Nástegoahti” av og med Ánte Mikkel Gaup, som introduserer oss for og tar oss med på en reise til den samiske stjernehimmelen.

“Jeg har en spesiell interesse for den samiske stjernehimmelen og mytene knyttet til denne. Inne i teltet får deltakerne høre joik (samisk folkemusikk), noen myter og historien om den store elgjakten på stjernehimmelen. Denne mytiske historien blir visualisert med sentraleaktører i historien: sarvva/ den store elgen, Fávnnadávgi, Gállas`sønner, Čuoigga-headdjit osv. Disse er dannet på grunnlag av forskjellige stjernebilder: karlsvogna, orionsbelte, tvillingene osv.” - Ánte Mikkel Gaup

IMG_8785s.jpg

Ánte Mikkel Gaup: Ánte Mikkel er lærer og selvstendig kulturarbeider, med storytelling og joik. Han er fra Kautokeino, har reindriftsbakgrunn og samisk som morsmål. Han jobber på Várdobáikis språkavdeling for det meste med arrangering av samiskkurs, samiske leirskolesamlinger for grunnskolebarn og ellers med styrking av samisk språk på Márkománák barnehage. Han oversetter skriv til samisk etter behov og ellers ivrer og virker til at samisk brukes og høres på arbeidsplassen.

Earlier Event: October 19
Hermann og St.Elliot
Later Event: October 20
Gordon & Paddy