Back to All Events

BAUTA+ODDA

bauta.røldal.png

Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen.

Harstad Kino

Bauta og Odda er del av en utforskende og eksperimenterende triologi om norsk arkitektur på film, laget av to unike og kompromissløse filmskapere innen norsk samtidsfilm, Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen. Et samarbeid som har ført til et særegent studium det anbefales å se resultatet av på stort lerret, og som kan gi en ny opplevelse av rom og arkitektur. Multikunstner Kim Hiorthøy har laget musikken til begge filmene.

Bauta er en kortdokumentar som utforsker offentlige, monumentale bygg i Norge - bygg i stein og betong. Til felles har de at de er ønsket revet, eller ikke tillegges særlig estetisk verdi. Men hva når menneskene er ute av byggene og de får stå for seg selv? Filmen er en langsom studie av modernisme og brutalisme vi oppfatter som ikonisk i norsk offentlighet.

Odda: Regissørene vandrer gjennom Odda smelteverk, og tar hele filmen i én tagning.En fascinerende reise i et forlatt smelteverk som symbol på de store forandringene mange kommuner går gjennom.

Bauta

Regi: Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen, Manus: Paul Tunge, Egil Håskjold Larsen. Produsent: Andrea Berntsen Ottmar Musikk: Kim Hiorthøy.

Odda

Regi,foto,produsent: Egil Håskjold Larsen og Paul Tunge, Musikk: Kim Hiorthøy

Språk: ingen dialog. Spilletid: 66 min.

Earlier Event: October 21
STREAM
Later Event: October 21
BAUTA+ODDA