Back to All Events

ÅRETS BESTILLINGSVERK AV UNG KUNSTNER - HEDDA BREMSETH


  • Harstad kino, City Bar & Diner (map)
Tander - still 2.jpg

Helga-Marie Nordby er gjestekurator for AMIFF 2018 i Harstad, der hun har valgt kunstnerne Lars Laumann (f. 1975 i Brønnøysund) og Hedda Kristine Bremseth (f. 1986 i Stjørdal) som henholdsvis etablert og ung kunstnerprofil. I tillegg til å vise et utvalg av Bremseths filmer i kinoen, har Hedda også produsert et nytt arbeid for AMIFF 2018, Tander, som vil ha premiere på festivalen under åpningen.

TORSDAG 18. OKT kl. 19.00 // ÅPNINGSARRANGMENT OG PREMIERE PÅ “TANDER” // HARSTAD KINO SAL 1

Regissør Hedda Bremseth til stede. Ærling Ramskjell, som har laget filmmusikken spiller live på åpningen. Visning av langfilmen “The Miseducation of Cameron Post”.

LØRDAG 20. OKT kl. 21.15 // FILM, SAMTALE OG KLUBBKVELD // CITY BAR & DINER (2. etage) // GRATIS

18.-21. OKT // KONTINTUERLIGE VISNINGER I KINOENS ÅPNINGSTIDER // KINOENS FOAJE

OM ‘TANDER’ (22 min) HEDDA BREMSETH, 2018

Nettdating er et fenomen vi alle kjenner til, enten om vi har gjort det selv, kjenner noen somgjør det, eller har lest om folk som har blitt lurt opp i stry av falske profiler. Kjærlighetslengsel, å treffe den rette, eller rett og slett litt spenning i hverdagen er noen av de vanligste grunnene til at folk chatter med fremmede. Noen ganger ender chatten med etmøte «in real life».... Dateappen Tinder forteller deg hvor langt unna potensielle dater befinner seg. Bor man i en storby, er det ikke langt mellom «drømmepartnerne». Bor man i Nord Norge og utenfor de største byene, kan det være langt til nærmeste date. I kortfilmen «Tander» møter vi en kvinne som legger ut på en lengre reise for å treffe en mann hun har chattet med på Tinder. I kinoens foaje, kontinuerlige visninger

I KINOENS FOAJE KONTINTUERLIGE VISNINGER 18.-21. OKT I KINOENS ÅPNINGSTIDER // FILMER AV HEDDA BREMSETH

IDIOTEN (6:06 min) 2005

En sann historie om ekte kjærlighet.

YOU AND ME (14:16 min) 2015

Hva skjer når du blir meg og jeg blir deg? Et samlivseksperiment.

ET FORSØK PÅ INTIMITET (2:43 min) 2016

Å kommunisere med intimitet kan være vanskelig når begge vil det samme.

KARRIEREBYGGING (16 min) 2016

Bremseths avgangsarbeid ved Nordland kunst- og filmfagskole. «Bittert, kynisk, vittig, skarpt og på samme tid intenst romantisk hinsides all fornuft» (Kunstkritiker Tommy Olsson i Klassekampen)

SOME PEOPLE HAVE REAL PROBLEMS (7:34 min) 2016

En alenemor søker begjær for å få tilfredsstilt sine behov, men er det der behovene ligger?

PROGRAM PÅ CITY LØRDAG 20. OKT kl. 21.15

VISNING AV TANDER (22 min) 2018 OG SAMTALE MED KUNSTNER HEDDA OG KURATOR HELGA-MARIE NORDBY. DJ ETTERPÅ.


HEDDA BREMSETH:

image1.jpeg

Hedda Kristine Bremseth er en ung kunstner og filmskaper fra Brønnøysund, basert i Kabelvåg. Heddas kunstneriske praksis er en blanding av performance, film og stand-up hvor hun er både hovedperson og regissør. Med utgangspunkt i eget liv utforsker og utfordrer hun det å være kvinne, ung kunstner og alenemor. Her blottlegges begjær, kynisme og bitterhet, og intimitetsgrenser tøyes i alle retninger, ubehagelig og nakent, men også til å le av. Hennes filmer peker på en ensomhet og utenforskap, som vi nok alle til tider kan kjenne oss igjen i. Hedda gikk ut med en Bachelor i samtidskunst ved Nordland kunst og filmfagskole i 2016 og til høsten starter hun på master ved Kunstakademiet i Trondheim. Hennes filmer har bl.a. blitt vist ved Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF), Toronto International Shortfilmfestival, Ponte Nordica i Sao Paulo, samt Amandus Lillehammer internasjonale studentfilmfestival, Feministisk kortfilmkveld på Kulturhuset i Oslo og Galleri Lille Kabelvåg.


“På norske wikipedia står det følgende om periferi: En periferi er den ytre kant eller del av et område. I overført betydning brukes periferi også om sosiologiske ytterkanter for eksempel innen Politikk. De to kunstnerne jeg har invitert til AMIFF beveger seg begge i en slags menneskelig periferi eller randsone. Den ene bruker seg selv som forskningsobjekt, den andre henter sin inspirasjon fra populærkulturens utkanter og mennesker som befinner seg utenfor normen. Deres felles omdreiningspunkt er utenforskap og ensomhet. Der den ene presser oss inn i et lokalt, intimt, kleint og til tider hylende morsomt univers, tar den andre oss verden rundt gjennom sitt omfattende persongalleri. Begge kunstnere bryter ned grensene mellom dokumentar og iscenesettelse, mellom fiksjon og fakta og etterlater en følelse av tvetydighet og uro.” - Helga- Marie Nordby

HELGA- MARIE NORDBY:

Helga-Marie vil også delta i et panel om "formidling av film og bevegelige bilder i det offentlige rom", moderert av Mike Sperlinger. Stedsspesifikke kunstprosjekter preget av åpenhet, dialog og det uforutsigbare står sentralt i hennes kuratoriske virke, og viser seg tydelig i hennes kuraterte prosjekt for AMIFF 2018.

Helga-Marie vil også delta i et panel om "formidling av film og bevegelige bilder i det offentlige rom", moderert av Mike Sperlinger. Stedsspesifikke kunstprosjekter preget av åpenhet, dialog og det uforutsigbare står sentralt i hennes kuratoriske virke, og viser seg tydelig i hennes kuraterte prosjekt for AMIFF 2018.

Helga-Marie Nordby har arbeidet aktivt som kurator og institusjonsleder i Norge siden 2002. De siste fire årene har hun hatt sin base i Berlin. Som kurator har hun lang erfaring med både tradisjonelle utstillingsformater og større utendørs prosjekter. Hun er bl.a. en av initiativtakerne til Salt – et nomadisk initiativ for kunst, kultur og miljø i Arktis. Hun kuraterte UKS-biennalen i 2004, LIAF 2010, Norsk Skulpturbiennale 2i 013, Seeable/Sayable på Kunstnernes Hus i 2016, Coast Contemporary 2017. Fra 2009-2012 var hun instituttleder for Kunstakademiet i Tromsø, og 2005-2009 daglig leder for Unge Kunstneres Samfund i Oslo. Hun har en master i kuratering fra Goldsmiths College i London, i tillegg til studier i kunsthistorie, teatervitenskap og filosofi ved Universitetet i Oslo. Nordby har vært leder for Lofoten International Art Festivals kunstneriske råd siden 2009. Hun satt også som Norges representant i ekspertgruppen for Nordisk ministerråds kunst- og kulturprogram (2012-2016). Hun er styremedlem i Kunst i Oslo (Kulturetaten Oslo kommune) og medlem i Norsk Billedhoggerforenings programråd, samt Kulturkirken Jakobs programråd. Nordby er kurator for Tegnetriennalen 2019

Later Event: October 18