Back to All Events

ALT HVA FEDRENE HAR KJEMPET

Alt hva fedrene har kjempet_pressebilde.jpg

Lørdag 20. okt kl.13:30 / Harstad Kino Sal 1

Seksti år etter andre verdenskrig bestemmer Karl-Fredrik Figenschou seg for å finne sannheten om sin fars fortiede fortid som hemmelig sovjetisk etterretningsagent. Ragnvald Figenschou fra Sør-Varanger i Finnmark hadde risikert livet som agent – partisan – for sine sovjetiske naboer og allierte, de som til slutt frigjorde Øst-Finnmark i oktober 1944. Hva lå bak Ragnvalds skjebnesvangre valg? Og hvorfor ville han aldri fortelle noe til familien om det han hadde vært med på? Sønnen Karl-Fredriks oppdagelsesreise i farens fortid er historien om små mennesker som havner i storpolitikkens klemme ved maktblokkenes grenselinje – med brutale konsekvenser inn i vår egen tid.

Regissørbesøk og paneldebatt: Hilde Korsæth vil innlede filmen, og det blir paneldiskusjon etter filmen med henne og lokale personer tilknyttet tematikken. Se mer informasjon nærmere festivalen her.

Regissør: Hilde Korsæth, Norge (2018), 1 t 30 min. Norsk teksting.

Earlier Event: October 20
STJERNETELTET