Back to All Events

BAZO (MED INNLEDNING AV MONICA MECSEI)

Bazo.jpg

Søndag 21. okt kl.14:45 / Harstad Kino Sal 1

Bázo (2003) er en varm og humoristisk historie og var den første helaftens samiske spillefilmen etter den Oscar-nominerte Veiviseren. Spesialist på samisk film, Monica Mecsei (NTNU), introduserer filmen, med fokus på den hverdagslige moderniteten hun ser som sentral i filmen.

Om filmen:

Bázo er et samisk utrykk for tusseladd. Alle kaller Emil for Bázo. Men er Emil virkelig så dum i hodet som folk tror? Han bor sammen med faren sin på en utmarksgård, og har en bror som han ikke har særlig mye kontakt med. Broren er likevel en fyr å se opp til fordi han har damer, penger og driver bisniss. Han har feite penger mellom hendene og er en vellykket kar. Men en dag får Emil beskjed om at broren er død under mystiske omstendigheter. Faren og Emil arver en Mercedes, et nesten nytt gevær, en syv år gammel gutt, en tidligere samboer og en gravemaskin. Her er det en del ugler i mosen, og det får Emil erfare når han drar ut på reise for å finne ut hva som egentlig har skjedd...

Regi Lars Göran Pettersson, Norge (2003), Språk: Samisk, Teksting: Norsk, Lengde 1 t. 32 min.